МАЙ

Спортен празник

        Ученици и учители се включиха в спортния празник в ОУ „Христо Ботев“ село Аврен, днес 19 май. По този начин училището отбеляза и Международния ден на предизвикателството и Деня на българския спорт, които се честват на 17 май. Празникът започна в 08:00 ч., когато се сформираха различните отбори и заеха местата си на спортните площадки. С голямо въодушевление и радост те се състезаваха в народна топка, тенис на маса и хандбал.

Този ден бе най-вълнуващ и емоционален за всички ученици.        

                                                  

 

"Пролетна поляна на мечтите"

       На 13.05.2022 г. се проведе работна среща с родители по инициатива на образователния медиатор Хюсеин Хюсеинов. Срещата бе под наслов "Пролетна промяна на мечтите". В началото на срещата присъстващите бяха запознати с дейностите на образователния медиатор през изминалата година, както и с предстоящите такива. Той заедно със своите гости - проведе игра, която целеше екипна работа с родители и деца. Хванати за ръка - те изрязаха хартиени шаблони, на които написаха своите мечти. Посланието, което представиха е: децата постигат мечтите си само с помощта на родителите си.

 

24 май

"Написаното остава. Пиши правилно!"

       По случай - 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ученици и учители при ОУ "Христо Ботев" - село Аврен, взеха участие в инициативата "Написаното остава. Пиши правилно!" - с диктовка.

       Ученици и учители се изправиха пред предизвикателството да проверят своя правопис и краснопис и едновременно с това да отдадат своята почит пред делото на светите братя Кирил и Методий.

„Химични реакции с киселини основи и соли”

На 13.05.2022 учениците от седми клас на ОУ „Христо Ботев”, село Аврен и госпожа Женя Павлова проведоха експериментален открит урок по Химия и опазване на околната среда на тема „Химични реакции с киселини основи и соли”.

На фона на интересна презентация, учениците показаха нагледно химични реакции, свързани с химичните процеси и демонстрираха завидни умения в областта на органичната и неорганичната химия.

В края на часа учениците бяха удовлетворени от извършената от тях дейност, а резултатите от лабораторното упражнение бяха записани в предоставения им от преподавателя работен лист.

 

 

"Млад пътешественик"

 
        Днес учениците от клуб "Млад пътешественик" засадиха последните дъбчета, които сами си отглеждаха от жълъди вече повече от година.
 
 

Открит урок в "Света на приказките"

Продължаваме да повдигаме завесата и да показваме какво се случва зад кулисите на нашето училище - на родители, колеги, ученици и на цялата общественост в с. Аврен.

Днес, 3 и 4 клас ни пренесоха в „Света на приказките“, където чрез интересни задачи ни припомниха някои от тях. За финал ни поканиха на театър и ни представиха „Житената питка“.

Благодарим на г-жа Валентина Манолова – класен ръководител и на гостите, сред които родители, представител на НЧ „П. Р. Славейков – 1901“ и г-жа Виолета Тодорова – директор дирекция ОКТСД.

Открит урок по Информационни технологии и Математика

 
    На 10.05.2022 г. се проведе открит урок по Информационни Технологии и Математика. Учениците от шести клас представиха своите презентации, решаваха задачи.
      Целта на урока беше учениците да покажат своите умения при изработването и представянето на презентации, създаването и разчитането на таблици и диаграми, решаването на практически задачи.

9 май - Ден на ученическото самоуправление

Всяка година девети май е по-особен ден за учениците, защото тогава се сменят ролите. В Деня на ученическото самоуправление учениците заемат местата на своите учители, организират учебния процес и стават част от управлението, което дава шанс за опознаване на учебно-възпитателните и административни дейности.

С много ентусиазъм и отговорност всички се подготвиха за своите учебни часове, а контролната дейност се пое от Кристина Стоянова – член на ученическия съвет.

9 май - Ден на Европа

В чест на Деня на Европа учениците от клуб "Млад пътешественик" написаха ,,Здравей" на официалните езици в Европейския съюз и направиха географски паспорт на отделни държави.

 

"Фолклор на етносите - еднакви, но различни"

 

       На 5 май 2022 година в ОУ "Христо Ботев" се проведе открит урок по Занимания по интереси с ученици от V, VI и VII клас. Темата на урока е "Фолклор на етносите - еднакви, но различни". Целта на урока беше да се представят различни видове носии, които са характерни за българите и ромите.

       Проведе се Гергьовденско състезание по повод празниците Гергьовден и Едерлез. Учениците тестваха своите знания, умения и бърза реакция при откриване на отговорите.

АПРИЛ

"Поход на книгите"

Във връзка с поредното издание на кампанията в подкрепа на четенето „Походът на книгите“ и Международния ден на книгата и авторското право на 29 април учениците от ОУ „Христо Ботев” се включиха в Литературното четене на „Автобиографична приказка“, която провокира интереса им и предизвика множество въпроси.

„Походът на книгите“

       „Походът на книгите“ днес продължи и в началните класове, където специален гост бе Терез Никол - автор на детската книга „Белите цветя“. Учениците я изненадаха с пролетна програма, която бе своеобразен анонс към нейните „бели цветя“. В непринуден разказ тя сподели, че едно от най-важните неща, които можем да дадем на децата, това е именно четенето. Запазила детското в себе си и вярата в приказните вълшебства, тя прочете откъс от книгата си, разпали искрата на въображението и стремежа към опознаване на други светове, скрити между хартиените корици. Учениците се почувстваха специални и поласкани от авторовото присъствие, а организаторите на срещата: М. Радева, Ц. Кънчева и В. Манолова - удовлетворени от читателския интерес. Разделихме се с Терез Никол с пожелание за нови срещи.

 

Великденска викторина - БЕЛ

Ученици от V, VI и VII клас

       В навечерието на най-светлия христянски празник в нашето училище се проведе Великденаска викторина по български език и литература - организирана от г-жа Илина Караджова.

      На Велики четвъртък в отборна надпревара се включиха ученици от V, VI и VII клас. Състезанието беше оспорвано, а учениците, изпълнени с желание да покажат знания. Всички участници получиха награди, а победителите-медали.

Училищен великденски конкурс за

"Най-красиво великденско яйце"

 

Участие в Общински конкурс за рисунка по повод "Ден на Земята" и изработване на картичка за Великден

Занимания по интереси V, VI и VII клас

 

Великденски концерт в НЧ "П. Р. Славейков - 1901" с. Аврен

Великден е един от най-големите християнски празници, носещ духа на надеждата и възраждането. Запленени от магията на този ден, учениците от ОУ „Христо Ботев“ участваха в концерт, организиран от община Аврен.  С пъстри хороводни мотиви, изпълнени с много настроение, мелодика и ритъм, малките ученици отправиха  послание  Христовото възкресение да озари всички със здраве, вяра и доброта.


 

Изработване на "Великденски кошнички"

Изработване на великденски картички и кошници

Ученици от IV клас

 

Великденско боядисване

Ученици от V и VII клас

Ученици от I и IV клас

 

146 години от Априлското въстание

22 април - Ден на Земята

"Да засадим цвете и дръвчета"

 

Новият учител

      Новият учител. Що е то? Как да бъдеш добър учител и какви компетенции се „побират“ в него? Трябва ли да си в крак с времето, модата и тенденциите? На тези и много други интересни въпроси, в изпълнение на плана за вътрешна квалификация, г-жа Женя Павлова се опита да даде отговор. Опитът и професионализмът ѝ, подправени с усърдна подготовка, са достоен пример! Още веднъж благодарим на г-жа Павлова за чудесното обучение!

 

Състезание по БДП

На 12.04.2022 г.,  в ОУ „Христо Ботев“ се проведе състезание по Безопасност на движението по пътищата - една реализирана инициатива на комисията по БД. Състезанието се проведе във всички класове на три етапа. Първи и втори етап учениците отговаряха писмено на въпроси по текст и картини, а третия етап бе практическа задача - подреждане на пъзели за учениците от 2-4 клас и определяне на видове пътни знаци - за учениците от 5-7 клас. Удовлетворението от постигнатите резултати бе общо.

МАРТ

 "Съпричастие към болката и страданието на другите"

  В   НЧ П.Р.Славейков, учениците от шести клас при ОУ ,,Христо Ботев“ – с.Аврен, подредиха изложба от постери  на тема: "Съпричастие към болката и страданието на другите". В часа на класа се състоя дискусия, на която учениците разискваха как да се поставят на мястото на нуждаещите се  и  как да помагат на хората. 

 

"Празник на буквите"

Конкурс за детска рисунка "Моята мечта"

 
     Учениците от първи и втори клас взеха участие в "Моята мечта"  - художествена инициатива за детски рисунки, организирана от издателство "Klett".
     През есента всяко дете нарисува своята мечта, а днес бяха наградени с грамота за участие и значка "Мечтател".
     Очакваме скоро виртуалната изложба да е активна.
     Продължавайте да мечтаете, мили деца!
 
 

Участие в конкурс на тема: "Пейзаж от моята България"

Занимания по интереси V - VII клас

22 март - Световен ден на водата

 

Посещение в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Синдел

Днес осъществихме междуинституционално взаимодействие със СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Синдел. Нашите седмокласници получиха покана за участие в „готварско предизвикателство“, а техни партньори в кухнята станаха учениците от 11 клас. След това любезните домакини ни запознаха с възможностите, които предлага средното училище, като част от плана за кариерно ориентиране на учениците след 7 клас.
 
 
 

"Големият лов на растения"

Петокласниците от ОУ ,,Христо Ботев“ - с.Аврен, работят по проекта ,,Големият лов на растения“ и продължават със занятия, посветени на биоразнообразието в зеленчуковата градина. Направиха си Чичко Картофчо, за да наблюдават покълнване на картофи в картонена кутия.
Проектът ,,Големият лов на растения“ достига до нас благодарение на Българско движение ,,Син флаг“, Фондация за екологично образование, Toyota Europe и Eco Schools. #thegreatplanthunt, #TGPH, #FEE, #ToyotaEurope, #БългарскоДвижениеСинФлаг.
 
 
 
 

Участие в Пролетно математическо състезание

Нашите четвъртокласници – Анджелина, Джина, Лусия и Тошко - ще вземат участие утре (26.03.2022 г.) в областно Пролетно математическо състезание за учениците от IV клас. Всички участници ще премерят знания и умения за решаване на задачи в сградата на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ в гр. Варна. Да пожелаем успех на възпитаниците ни с класен ръководител г-жа Валентина Манолова!

Открит урок в НЧ "П. Р. Славейков"

На 22.03.2022г. в НЧ ,,П.Р.Славейков“, учениците от  ОУ,,Христо Ботев“ – с.Аврен участваха в открит интегриран урок. Темата на седмокласниците бе: ,,Роля на безгръбначните животни в природата и значението им за човека“, а на децата от първи и втори клас: ,,Приятели с природата“.

Изявата  бе посветена на 22 март – Международен ден на водата и на Първа пролет.

Чрез  драматизация на приказка, подреждане на пъзел, отгатване на  гатанки и попълване на работен лист,  децата от първи и втори клас показаха знания за опазване на околната среда.

Седмокласниците представиха  постери, състезаваха се, като решаваха тестове онлайн и подреждаха схема на развитие чрез пълна метаморфоза при насекомите.

Всички се запознаха с жизнения цикъл на медоносната пчела и чрез демонстрация на пчелни продукти, осъзнаха ползата от това насекомо за природата и за човека.

Урокът бе представен от Мария Радева, Цанка Кънчева и Дора Душкова, преподаватели в ОУ ,,Христо Ботев“.

Благодарим на нашите домакини от читалището, на гостите от Община Аврен, както и на родителите, които уважиха открития урок.

 

Клуб на активните родители

На 18.03.2022 г. по инициатива на образователния медиатор бе създаден клуб на активните родители в с. Садово. Медиаторът – Хюсеин Хюсеинов – им разказа за предизвикателствата, с които се сблъскват съвременните ученици и техните учители. Обсъдиха заедно ролята на родителя, важността на неговото активно включване в училищния живот за изграждане на устойчива и равноправна връзка между всички участници в съвременния образователен процес: ученици, учители, родители.

"Човек учи докато е жив, или живее докато учи.

А учителят влиза в час, ако сам е в час."

Изправени пред предизвикателствата на съвременното образование, педагогическите специалисти в ОУ "Христо Ботев" в с. Аврен продължават да повишават професионалната си квалификация чрез поредица от вътрешноучилищни обучения. Ето и някои от тях:

25.02 - "Методически похвати. Какво ново? с лектор Мария Радева

11.03 - "Приобщаващо образование" с лектор Невена Михайлова

Авренски традиции в багренето на естествени тъкани с природни материали

Днес седмокласниците, участващи в Клуб ,,Млад пътешественик“, изучавайки родния край  в   лабораторен урок  свързаха  географски и  биологични знания с традициите за боядисване на естествени тъкани.

Благодарим за помощта на Руска Станчева – читалищен секретар и на Ганка Димитрова – самодеец към читалището в село Аврен.

8 МАРТ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА

 

3 МАРТ - НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

Занимания по интереси V - VII клас

"Мартенско дърво..."

Ученици от VI клас

Честита Баба Марта

"Баба Марта е при нас......."

ФЕВРУАРИ

"Правим мартеници....."

Занимания по интереси I - IV клас

 

23.02. - Ден на розовата фланелка

Изложба на тема: "Моето родно място"

Ученици от I, II, III и IV клас

149 години от гибелта на Васил Левски

ЛАПБУК - иновационен метод на преподаване

Изготвен от: Ученически съвет и Занимания по интереси V, VI и VII клас

 

Изложба на тема: "Учим за НАУКАТА"

Ученици от V, VI и VII клас

14.02.2022 г. - Свети Валентин

Състезание по математика

 "МАТЕМАТИЧЕСКИ ВАЛЕНТИНКИ"

Ученици от V, VI и VII клас

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

Проект ,,Големият лов на растения“

Ученици от V клас

Петокласниците от ОУ ,,Христо Ботев“ - с.Аврен работят по проекта ,,Големият лов на растения“ и са ,,детективи“, които търсят, изучават и опазват организмите в природата. С изработването на карта на училищния двор, в която са отбелязани растителни и животински видове, срещащи се там приключи Стъпка 2 от проекта. Продължаваме със занятия, посветени на биоразнообразието в родния край.

Проектът ,,Големият лов на растения“ достига до нас благодарение на Българско движение,,Син флаг“, Фондация за екологично образование, Toyota Europe и Eco Schools. #thegreatplanthunt, #TGPH, #FEE, #ToyotaEurope, #БългарскоДвижениеСинФлаг.

 

Занимания по интереси I - IV клас

23 януари - Международен ден на ръкописното писмо

Занимания по интереси - V - VII клас

2021 - година на открития, напредък и усилия в защита на природата

21 януари - Международен ден на прегръдката

Занимания по интереси - V - VII клас

Проект по Изобразително изкуство на тема: "Български шевици"

Ученици от VI клас

18 януари - Международен ден на Снежния човек

Занимания по интереси - V - VII клас

Занимания по интереси I - IV клас

 

Математиката - лесна и интересна

В очакване на големия сняг

Ученици от I и II клас

 

Коледен дух завладя ученици и учители в ОУ „Христо Ботев“  с. Аврен

През месец декември 2021 година учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Аврен взеха участие в Национален конкурс: „Нашият коледен дух - 2021, организиран от Департамент за информация и повишаване на квалификацията на учителите към Тракийски университет - Ст. Загора.

Ученици и учители показаха своите творчески умения, като заснеха много отговорно, бързо и качествено видео-изпълнения на български стихове и песни.

,,Големият лов на растения“

През тази година ученици от ОУ ,,Христо Ботев“ - с.Аврен  работят по проекта ,,Големият лов на растения“, който се фокусира върху изучаване и опазване на биоразнообразието. Изпълнението е за периода октомври 2021 – май 2022 година.  Учениците от  пети клас са ,,Детективи“, които ,,ловят“ растения.

Целта е децата да усвоят знания за местните растителни видове, които се срещат в двора на училището. Учениците  се грижат за опазването и обогатяването на растителните видове,  като няма да се подценяват и представителите на животинския свят – те също ще бъдат наблюдавани и изследвани.

В последните топли есенни дни в дейностите по събиране на природни материали, разходка в околностите на селото и бране на билки  се включиха и участниците в клуб ,,Млад пътешественик“.

На  ,,Чаша билков чай за всеки“  учениците се запознаха с билките на родния край .

        Проектът ,,Големият лов на растения“ достига до нас благодарение на Българско движение,,Син флаг“, Фондация за екологично образование, Toyota Europe и  Eco Schools. #thegreatplanthunt, #TGPH, #FEE, #ToyotaEurope, #БългарскоДвижениеСинФлаг.

 

11 януари – Международен ден на думата „Благодаря“

Днес учениците от ЦДОУ отбелязаха Международния ден на думата „Благодаря“.  По своеобразен начин учениците от всяка възрастова група, ръководени от своят  учител, благодариха на всички, които се грижат за тях, да растат здрави и щастливи.

Занимания по интереси V - VII клас

2022 - година НА ЧЕРНИЯ ВОДЕН ТИГЪР

Занимания по интереси V - VII клас

КОЛЕДНА УКРАСА

 

 

 

Отличия от Национален ученически конкурс

„Куба – далечна и близка“ в ОУ „Христо Ботев“ – с. Аврен

 

За първа година ученици от ОУ„Христо Ботев“ –  с. Аврен взеха участие в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“- 2021 г., организиран от Асоциацията за приятелство “България – Куба” съвместно със: Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти. Проявата е под патронажа на Посолството на Република Куба в Република България и е включена в Националния календар за изяви по интереси на учениците на Министерство на образованието и науката.

В конкурса с желание се включиха учениците от 5-ти и 7-ми клас. Двама ученика от ОУ „Христо Ботев“ са лауреати на първи и призови места в тазгодишното издание на Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Те взеха участие в Раздел "Реферати" и Раздел "Проза".

Раздел „РЕФЕРАТИ“ (възрастова група V – VII клас)

Първо място – Ралица Божидарова Костадинова – VII клас,

Раздел „ПРОЗА“ (РАЗКАЗИ, СЪЧИНЕНИЯ, ЕСЕТА) възрастова група V – VII клас

Първо място – Ирена Деянова Гочева – V клас

Ралица Костадинова превърна в съдържателен реферат завещанието на Хосе Марти: Истинският човек не търси къде се живее по-добре, а къде е неговият дълг; истинският човек е единствено този, чиято днешна мечта утре ще стане закон, защото този, който е погледнал в недрата на вселената и е видял как кипят народите, горящи и окървавени, в кладенеца на вековете, той знае, че бъдещето, без никакво изключение, е страната на оня, който знае своя дълг... Когато се умира в обятията на признателната родина, смъртта угасва, оковите се пречупват: започва, най-сетне, със смъртта - безсмъртието!”

Ирена Деянова разказа за своята мечта, тръгнала от една малка статуетка на танцьорка, която участва в кубинската трупа „Тропикана”. Преживяването, което предлагат изпълненията на трупата, е несравнимо с нищо”. Програмата е изградена от тематични части със сюжети от историята и културата на Куба, предадени със завладяващи костюми, танци и песни. Всяко следващо изпълнение вдига градусите спрямо предишното, а на финала танцьорите вдигат и всички зрители да танцуват с тях. Зарядът от тази красота и веселие държи после с години.

месец Ноември

"ЕСЕН"

Занимания по интереси - I, II, III и IV клас

 

21.11. - ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

"ВЪЛШЕБСТВА ОТ ХАРТИЯ"

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

 

"ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА МОЯТА РОДИНА"

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

 

"МОЕТО РОДНО МЯСТО"

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

 

"МОЕТО УЧИЛИЩЕ - ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ" - ИНТЕРЕСНО И УВЛЕКАТЕЛНО

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

 

 

 

16 НОЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

 

Учениците от ОУ "Христо Ботев" с ръководител М. Радева изразиха своето уважение към различията, многообразието на култури и традиции, както и в защита на инидивуалната човешка свобода, чрез изготвено абло на толерантност". Това е жест на състрадание, приятелство, милосърдие, уважение и търпение.

1 ноември - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

В навечерието на един от духовните български празници, 1 ноември – Деня на народните будители, учениците от ОУ "Христо Ботев" - изготвиха тематични табла.

Денят на народните будители е български празник, чрез който почитаме делото на българските просветители, книжовници, революционери, духовници и други будители на възраждащия се национален дух.

месец Октомври

 

"МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО"

 

 

 

 

 

 

31 октомври - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЧЕРНО МОРЕ

 

Изложба по повод Международния ден на Черно море подготвиха учениците от клуб "Млад пътешественик" с ръководител г-жа Дора Душкова.

 

 

18 октомври - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА

 

18 октомври е обявен за Европейски ден за борба с трафик на хора през 2007 г. по инициатива на тогавашния еврокомисар Франко Фратини. За четиринадесета поредна година всички европейски страни отбелязват този ден, който е важна част от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора.

Отбелязвайки Международния ден за борба с трафика на хора учениците бяха запознати с това, какво е трафик на хора, видове трафик и как да се предпазим, за да не станем жертва на трафик. Учениците от Занимания по интереси V, VI и VII клас - изготвиха тематично табло.

 

 

Илюстрация на лиричното произведение на Любен Каравелов 

"ХУБАВА СИ, МОЯ ГОРО"

Ученици от VI клас

 

"ЕСЕННО ВДЪХНОВЕНИЕ"

 

Вдъхновени от есента, ученици от ЦОДУ, подготвиха изложба под мотото „Есенно вдъхновение”.

Есенната изложба е част от дейностите по възпитаване на екологична култура у децата и учениците. Създадоха се идейни проекти с много творчество и ентусиазъм.

 

1 октомври - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА УСМИВКАТА

 

На първи октомври за поредна година в ОУ "Христо Ботев" бе отбелязан Световният ден на усмивката – ден, посветен на доброто настроение и добрите дела.

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

месец Септември

 

 

26 Септември - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

Занимания по интереси - V, VI и VII клас

 

 

26 Септември - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

 

На 26 септември отбелязваме европейския ден на езиците. Празникът е обявен от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 г. В Европейския съюз са приети 24 официални езика. Целта на европейския ден на езиците е да се повишава осведомеността за използваните в Европа езици, да се насърчава културното и езиковото многообразие, и да се стимулира изучаването на чужди езици през целия живот.

Днес учениците от ОУ "Христо Ботев" отбелязаха - "Европейския ден на езиците", като изгледаха мултимедийна презентация. Споделиха чужди думи на различни езици, като поздрави на японски, китайски, испански, италиански, руски, немски и доста заучени фрази на английски език.

Стихотворението на Иван Вазов "Отечество любезно, как хубаво си ти!" - прозвуча на три езика: български, руски и английски.

 

 

15 Сeптември - ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ

15.09.2021 г. - първият учебен ден, който е специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати се отвориха празнично, за да посрещнат малките и големите ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца.

Първият учебен ден е изпълнен с цветя, усмивки, вълнение и емоции от срещата с приятели и учители. Развълнувани детски гласове с песни и стихотворения изпълниха училищния двор. Гости на тържеството отново бяха представители от общинска администрация и много родители. Поздрави към всички отправи Кмета на Община Аврен – г-н Емануил Манолов, а топли думи към учениците, преподавателите и гостите отправи директорът на училището госпожа Елена Лазарава, и по традиция откри новата учебна година.