„Чудото на Коледа“

На 23 декември 2022 г. в НЧ „П.Р.Славейков-1901“ се проведе БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ И БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР под мотото: „Чудото на Коледа“, в който участие взеха ученици от ОУ „Христо Ботев“ – Аврен. Програмата бе изпълнена с много песни, танци, стихотворения, драматизация.

На празника бяха наградени ученици от Община Аврен за постигнати високи резултати в национални състезания и училищни конкурси.

В продължение на един месец, ученици със своите учители и родители изработиха красиви декорации за новогодишните празници - ръчно изработени картички, свещници, сурвакници, коледни венци, меденки и сладкиши, играчки за елха, които се продадоха на благотворителният пазар.

Училищното ръководство на ОУ „Христо Ботев“, благодари на всички ученици, родители и жители за щедростта и всеотдайната подкрепа.

Събраните средства на стойност 1370 лв. от коледното събитие ще бъдат дарени на Клиниката по детска хематология и онкология към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина“ - гр. Варна, за да бъде закупен перфузор (инфузионна помпа), служещ за продължително лечение на онкоболни деца.

Бъдете здрави и нека добрината да се върне многократно и на Вас!